Ze wonen in of nabij Lichfield House, de personages van Ruth Rendell uit Goede buren.
Ze kennen elkaar meestal nauwelijks maar komen elkaar tegen in de buurt van hun woningen. Het zijn kleurrijke personages. Zo is daar Olwen, een oudere vrouw. Ze heeft besloten zichzelf dood te drinken. Na jaren van gematigd alcoholgebruik vindt ze dat dit een passend einde is. Ze maakt weinig contact met anderen en volstaat meestal met de uitspraak: ‘Eigenlijk niet’. Dan is daar Stuart Font, een knappe jongeman die graag in alle spiegels kijkt die hij tegenkomt. Hij heeft een minnares met een boosaardige echtgenoot. Maar hij valt als een blok voor een geheimzinnige, exotische dame genaamd 'Tigerlily'. De drie jonge meisjes die bij elkaar wonen, mogen er ook zijn. Molly is te dik en doet alles voor de knappe Stuart, Sophie neemt het niet zo nauw met de moraal en Noor heeft veel geld. En dan is daar nog Wally, de beheerder. Hij kijkt graag naar kleine meisjes. Zijn vrouw, de schoonmaakster weet van niks, onverschilligheid regeert.
Ruth Rendell brengt de personages tot leven met hun fraaie en minder fraaie kanten. Ze verbindt ze - schijnbaar terloops en moeiteloos - met elkaar en houdt de regie stevig in handen. Het verhaal is afwisselend, er is vileine humor; minder fraaie karaktertrekken van personages komen langs. Daarnaast bouwt ze de spanning mooi op.
Dit gaat, zoals altijd, niet gepaard met veel bloedvergieten of geweld. De spanning zit hem bijvoorbeeld ook in de gedachtes van de beheerder over hoe hij zijn voorliefde voor het kijken naar kleine meisjes vorm kan geven of hoe de boosaardige echtgenoot wraak zal nemen. Uiteindelijk is er ook nog de vraag wie een moordenaar zal blijken te zijn.
Prima geschreven, afwisselend, soms humoristisch en met een mooi schets van menselijke gekkigheid en valsheid. En natuurlijk ontbreekt de typisch Londense sfeer niet.
Ruth Rendell is behoorlijk op leeftijd maar ze schrijft nog als de beste op haar eigen ‘Rendelliaanse' wijze!