WeblogMail Gastenboek

 

Thrillernight in Utrecht - 15 april 2011 vanaf 20.00 uur.

 

Persbericht

Thrillernight tijdens nieuw literatuurfestival City2Cities
Met Jens Lapidus, Helen FitzGerald, Charles den Tex, Boris Dittrich, Jan Wallentin, Daniëlle Hermans, Elvin Post, Ed van Eeden, e.a.

De thrillernight op locaties rond de Stadhuisbrug in Utrecht geeft je een onvergetelijke rondgang langs de hoogtepunten van de Zweedse, Schotse en Utrechtse thriller. Vanaf het Nachtrestaurant van de Winkel van Sinkel vaart Charon aan een stuk door de levenden naar de overkant: de duistere kelders van de bibliotheek die alleen via een overtocht per boot bereikt kunnen worden. Binnen kom je oog in oog te staan met dolende figuren zoals horror-Pippi met zombie-Meneer Nilsson die je een glaasje absint aanbieden.

Er zijn interviews, signeersessies en gesprekken met o.a. bestsellerauteurs Jens Lapidus (bekend van Snabba Cash/Snel Geld), Charles den Tex, Jan Wallentin, Elvin Post en Helen Fitzgerald. Ex-politicus Boris Dittrich presenteert zijn eerste thriller ‘Moord en brand’, Tineke Jorissen-Wedzinga vertelt over haar werk als vertaalster van Stieg Larsson en de Utrechtse misdaadauteurs Ed van Eeden en Daniëlle Hermans (Het Tulpenvirus) spreken over Utrecht als thrillerstad.

Ghosttrail
Je bent een nuchter en rationeel mens? Maar toch, ooit was Utrecht een stad bevolkt met spoken, geesten, heksen en demonen. Met de griezelverhalenexpert kun je mee op een tour door de Utrechtse binnenstad, waar hij je de donkerste momenten uit de Utrechtse geschiedenis laat beleven. (Goede nachtrust achteraf niet gegarandeerd). Verder kun je een dansje wagen op de dansvloer der verderf, kun je al je zintuigen de kost geven bij de Eet-o-theek, is er avontuurlijke popmuziek, een dj-set van Pleased to meet you, Mr. Stranger en nog veel meer.

Er is ook een speciaal arrangement: voor de volledige thriller-ervaring kun je een passe-partout voor de thrillernight kopen inclusief een diner volledig in thrillerstijl in restaurant De Winkel van Sinkel.

Voor meer informatie: www.city2cities.nl