Moordgids: Jos van Cann

 

Ik wil graag reclame maken voor een boek. Dat boek is 'Moordgids' van Jos van Cann.
Het is een groot boek qua omvang - formaat A'4. Het telt meer dan 300 pagina's met : Nederlandse en buitenlandse auteurs van A t/m Z. Daarnaast honderden recensies en interviews. Geweldig! Ik weet nu al dat dit boek beduimeld zal raken zoals dat ook het geval is bij alle VN thrillergidsen die ik de afgelopen jaren verzameld heb. Dit is een naslagwerk over misdaadliteratuur, zonder twijfel uniek in Nederland en Vlaanderen. Zo'n schat aan informatie verzamelen lukt alleen maar door tientallen jaren noeste arbeid, gedrevenheid en liefde voor het genre.

Complimenten aan Jos van Cann voor deze prestatie. Geweldig boek voor elke liefhebber van misdaadromans.
Aanschaffen, binnen handbereik leggen en vooral veel bladeren!!

Persbericht:

Op zoek naar het eerste boek van John Grisham? Benieuwd naar de Gouden Strop-winnaars van de afgelopen jaren?

Eindelijk is hij er, de Moordgids: een overzicht van Nederlandstalige thrillers en detectives, en een inventarisatie van vertaalde misdaadromans van de afgelopen vijftig jaar. Een uiterst geschikt boek om meer te weten te komen over een bepaald boek, bepaalde serie of auteur. Ideaal om dat ene boek te vinden wat je nog niet hebt gelezen. Of gewoon om je kennis over de spannende boeken te vergroten.

Deze thrillergids bespreekt alle nationale en internationale auteurs van wie na 1945 boeken in Nederland zijn verschenen. De Moordgids bevat circa 10.000 titelvermeldingen en 2.000 vermeldingen van auteurs. Ook staan er in deze gids honderden beschrijvingen van thrillers, interviews met auteurs en weergaven van recensies. Daarnaast geeft hij een overzicht van genomineerden en winnaars van nationale prijzen voor misdaadliteratuur. Kortom, het meest complete naslagwerk voor iedereen die van thrillers houdt!

Dit unieke boek is geschreven door Jos van Cann (1954). Hij werkt als journalist voor onder meer De Limburger. Al jaren verzamelt hij alles over spannende boeken. In 1992 bracht hij in eigen beheer een thrillergids uit – de voorloper van de nu zeer uitgebreide Moordgids.