Twitter Facebook Gastenboek

Jo Nesbø - Headhunters

Een intense actiethriller (nr 1 hit in Noorwegen) van Morten Tyldum. Maak kans op kaarten voor de film in combinatie met de filmeditie van het boek.

Verloting: Headhunters 3x 2 vrijkaarten en 3x boek Headhunters (filmeditie)


De thrillers van Jo Nesbø (Oslo, 1960) zijn wereldwijd razend populair. In maar liefst 35 talen is zijn werk in 140 landen uitgebracht. Meer dan 300.000 van zijn boeken gingen in Nederland via Uitgeverij Cargo over de toonbank. Zijn laatste boek De schim staat al wekenlang in de bestseller 60.
In Noorwegen zijn van Nesbø al meer dan 2 miljoen boeken verkocht. Hij wordt beschouwd als een van de  meest toonaangevende schrijvers in het thriller-genre.
 
Headhunters is de eerste thriller van Jo Nesbø waarin niet de aan drank verslaafde politiecommissaris Harry Hole de hoofdrol speelt. Bij verschijning kreeg het boek wereldwijd zeer lovende kritieken.
 
Vanaf 12 april 2012 in de bioscoop.
Voorafgaand aan Headhunters wordt de korte Nederlandse film Rumoer (10’) vertoond van niemand minder dan Jan Doense (regie, productie) en Phil van Tongeren (scenario, productie). Vanaf 12 april te zien in de bioscoop

Korte beschrijving van de film Headhunters

De mondige Roger Brown lijkt het allemaal te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de knappe galeriehoudster Diana en bezit een prachtige villa. Hij leeft echter op te grote voet en om zijn levensstijl te bekostigen steelt hij kunstwerken.
Als hij in de galerie wordt voorgesteld aan Clas Greve, voormalig topfunctionaris in het leger en electronica specialist, ziet hij niet alleen in hem de perfecte kandidaat voor een bestuursfunctie bij een van zijn opdrachtgevers, maar ruikt hij ook de kans om in één klap financieel onafhankelijk te worden. Clas Greve is namelijk de bezitter van een heel waardevol schilderij.  Roger Brown bereidt zijn grootste slag ooit voor.
Maar ook Greve speelt spelletjes. Wanneer Roger bij hem thuis inbreekt, treft hij daar iets aan wat zijn leven volledig op zijn kop zet. Hij wordt meegezogen in een wereld van huurmoordenaars en oplichters. De jacht op Roger Brown is begonnen.

Jo Nesbo

De verloting

We verloten 3 x 2 vrijkaarten samen met 3 exemplaren van de filmeditie van het boek.

Inmiddels is de sluitingsdatum overschreven en zijn de winnaars bekend:

S. de Boer - Leeuwarden
R. de Vries - Utrecht
G. Buiting - Ulft.

Hiernaast een afbeelding van Jo Nesbø, de auteur van Headhunders