WeblogMail Gastenboek

Karin Brynard

Moord op Huilwater:
In samenwerking met Uitgeverij Ailantus verloten we 5 exemplaren.

Verloting: Moord op Huilwater 5 x

'Een van de sterkste spannende romans die ik in jaren heb gelezen.' - Bekende Zuidafrikaanse schrijver André Brink

Kunstschilderes Freddie is met haar zwarte adoptiedochtertje op Huilwater vermoord. Omdat in de omgeving van de boerderij vee is gestolen waarbij nachtwakers zijn gedood, zien de boeren er de zoveelste ‘plaasmoord’ in. Hun eerste verdachte is opzichter Dam, een bosman. De boeren vormen door hun woede voor politie-inspecteur Beeslaar en zijn twee onervaren adjudanten steeds meer een bedreiging. Saar heeft haar zus Freddie in geen jaren gesproken. Als ze op de oude plaas van haar ouders aankomt, vindt ze tussen Freddies schilderijen er een die haar dood lijkt te voorspellen. Net als Beeslaar denkt zij dat de moordenaar geen veedief is. Ze neemt Dam in vertrouwen.

Een actuele moordgeschiedenis, het mysterieuze verleden van een inspecteur, de opportunistische gretigheid van een journalist en de geschiedenis van de Griekwa’s – de oorspronkelijke bewoners: in een onderkoelde stijl met een ironische ondertoon brengt Karin Brynard dit alles samen in een spannende Afrikaanse thriller.

Karin Brynard verdiende als journalist haar sporen in de brandende straten van Soweto tijdens de vrijheidsrellen in de jaren tachtig. Ze versloeg de vrijlating van Nelson Mandela als politiek correspondent voor een landelijk nieuwsblad en volgde de daaruit voortvloeiende ontwikkelingen die een einde maakten aan de apartheid. Ze is nu freelancejournalist en woont in Stellenbosch.


Beste debuut Universiteit van Johannesburg
Beste filmische roman M-Net
Genomineerd voor de Jan Rabie Rapport-prys voor vernieuwende Afrikaans proza

 

Inmiddels zijn de winnaars bekend. Het zijn:

B. Jaasma - Drachten

J. Liefaard - Apeldoorn

M van der Schoor - Zaandam

EP van Kampen - Harkstede

J. Koster - Delfzijl