Twitter Facebook Gastenboek

Uitgeverij De Fontein

Actie: Kloostermoord en het zwarte vuur. Omdraaiboekjes en kans op een exemplaar van deel 1.

Gratis : omdraaiboekjes


Deze week verschijnt bij uitgeverij De Fontein de titel Het zwarte vuur, deel 2 in de spannende Shardlake-serie.

Ter ere hiervan zijn gratis omdraaiboekjes beschikbaar van deel 1 Kloostermoord en deel 2 Het zwarte vuur. Belangstellenden kunnen gedurende de hele maand januari (zolang de voorraad strekt) mailen naar het adres dat je hiernaast (m.tilmans) vindt. De boekjes worden dan gratis aan je verzonden.

Onder de inzendingen wordt ook 5 keer het eerste deel van de serie verloot.

Over de auteur C.J. Sansom:

Van de auteur verscheen ook Winter in Madrid. Het boek kreeg van de VN-thrillergids 5 *****sterren.

C.J. (Christopher) Sansom studeerde aan de universiteit van Birmingham en promoveerde als historicus. Hij was actief als advocaat, voor hij besloot fulltime schrijver te worden.

Kloostermoord

In de winter van 1537 is Engeland verdeeld in twee kampen: aan de ene kant de aanhangers van koning Henry VIII, die de Anglicaanse Kerk heeft ingesteld, aan de andere kant de katholieken die trouw blijven aan de paus.

In naam van de koning is Thomas Cromwell, de gevreesde en meedogenloze architect van de reformatie, een kruistocht begonnen tegen het oude geloof door middel van strikte wetten, talloze rechtszaken en een uitgebreid netwerk van spionnen en informanten. Een volksopstand wordt welliswaar de kop ingedrukt, een tweede zou wel eens onstuitbaar kunnen zijn. Voorzichtigheid is dan ook geboden als één van Cromwells ambtenaren in het klooster van Scarnsea, aan de zuidkust van Engeland, om het leven wordt gebracht.

Het zwarte vuur

In de zomer van 1540 verdedigt advocaat Matthew Shardlake de jonge, van moord beschuldigde Elizabeth. Het lijkt een hopeloze zaak, want de vrouw zwijgt in alle talen. Ze gaat een zekere dood tegemoet, maar dan geeft Thomas Cromwell twee weken uitstel van executie. In ruil daarvoor moet Shardlake de formule van een nieuw wapen, genaamd het zwarte vuur, in handen weten te krijgen. In een wanhopige poging om het leven van Elizabeth te sparen gaat hij op zoek naar de twee alchemisten die het in hun bezit hebben. Maar zij blijken te zijn vermoord en de formule is verdwenen.

mtilmans@vbkmedia.nl