Banner nienke
Terug naar start
Nele Neuhaus - Sneeuwwitje moet sterven (2011)****
gesloten dorpsgemeenschap kent veel geheimen

Na tien jaar gevangenis keert Tobias Sartorius terug naar het dorp waar hij twee meisjes vermoord zou hebben. De lichamen zijn nooit gevonden en Tobias heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.
Niet lang na zijn vrijlating wordt het lichaam van één van de twee meisjes gevonden. Iemand probeert Tobias’ moeder om te brengen.
De dorpsbewoners, die van alles verzwijgen, voelen zich bedreigd door Tobias’ aanwezigheid en pakken hem hard aan.
Pia Kirchoff, assistent, en hoofdcommissaris Oliver von Bodestein duiken in het verleden. Maar vrijwel niemand doet zijn mond open, dus veel verder komen ze niet.
Ook de nieuwe dorpsbewoner Amelie is zeer geïnteresseerd in wat er destijds is gebeurd. Ze gaat op onderzoek uit en verdwijnt. De geschiedenis herhaalt zich, want Tobias wordt wederom verdacht.

Het boek is spannend tot de laatste bladzijde en zit heel knap in elkaar. Telkens is er weer een nieuwe ontwikkeling en word je als lezer op het verkeerde been gezet.
De geslotenheid van een dorpsgemeenschap en de angst om alsnog ontmaskerd te worden is prachtig beschreven. Bijna niemand deugt en velen spelen een dubbelspel..
Het enige minpuntje is dat het misschien een beetje te veel van het goede is; het is één grote gecompliceerde opeenstapeling van gebeurtenissen.

Nele Neuhaus woont in de buurt van Frankfurt. Naast misdaadromans schrijft Neuhaus ook jeugdboeken.
Acht jaar geleden gaf ze nog zelf haar boeken uit in een oplage van 500 exemplaren, met een voorraad in de garage, Nu zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en is ze de populairste misdaadromanauteur van dit moment.
Sneeuwwitje moet sterven is haar eerste boek dat in het Nederlands is verschenen. Hopelijk worden de andere vier met Von Bodenstein en Kirchhoff in de hoofdrol ook snel vertaald.