Banner nienke
Terug naar start
Corine Hartman - Als de dood (2011) ***
Pakkend geschreven

Desiree heeft samen met haar man Thomas, chef-kok, een éénsterrenrestaurant in Bergen.
Dit restaurant dreigt failliet te gaan.
Om er even uit te zijn, gaan Thomas en Desiree een week naar het Zwitserse Cortina d’Ampezzo, waar de familie van Desiree al generaties lang een huis bezit. Ook haar moeder gaat mee.
Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met de komst van het drietal. Er gaat een steen door de ruit, vergezeld van een dreigement en meer onprettige situaties volgen.
Desiree heeft het gevoel dat haar moeder de man die het huis naast hun voor een week heeft gehuurd, kent. Maar haar moeder zegt dat dit niet zo is. De vrouw van deze buurman, wordt in de bergen over de rand gegooid en sterft. Desiree denkt dat Thomas de dader is en neemt wraak.

Het boek is pakkend geschreven en bevat veel actie. Het zou zich goed lenen voor een verfilming.
Het is niet chronologisch. Tussendoor blikt Thomas terug op zijn leven. Gelukkig staan er data boven de fragmenten, zodat het goed te volgen is.
Ik vond het wel iets te voorspelbaar en hier een daar een tikje te melodramatisch.

Corine Hartman is na enkele banen in de reclame in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. Ze volgde de vierjarige opleiding aan de schrijversvakschool in Amsterdam en studeerde in 2004 af met als specialisatie scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met Schone kunsten en vanaf dat moment is ze fulltime auteur.