Loes den Hollander - Uitglijder (2011) **
Aardig om te lezen

Gustaaf Jelle de Volte is getrouwd met Ellis. Gustaaf schrijft  recensies. Hij is niet populair en zijn laatste “slachtoffer” is Annabel Schot.
Gustaaf Jelle de Volte heeft zelf een boek geschreven en wil dit uit laten geven. Dit lukt niet en hij denkt dat het door zijn reputatie komt. Dan krijgt hij een idee. Hij heeft gehoord dat Annabel Schot een writers block zou hebben en biedt haar zijn boek aan. Dan lijkt het erop dat zijn boek werkelijkheid wordt.

Jammer, ik word als lezer niet gegrepen door het verhaal. Het gevoel van “dit boek moet uit of hoe zou het aflopen” blijft weg. Het is wel aardig om te lezen, maar zeker niet het beste boek van Loes den Hollander.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonen. De hoofdstukken zijn vrij kort en geven veel informatie. Zo weet je steeds wat de plannen van de hoofdpersonen zijn.
Het verhaal laat hierdoor weinig te raden over en is te voorspelbaar geworden. Door alle informatie die je krijgt worden de zaken die niet worden prijsgegeven ook voorspelbaar. Bijvoorbeeld de identiteit van M - de buitenechtelijke relatie van Annabel Schot.

Er komen in Uitglijder wel allerlei soapachtige aspecten naar voren: buitenechtelijke relaties, liegen en bedriegen, plannen smeden, geheimen uit het verleden enz.
Het einde levert geen grote verrassing, wat op het einde wel een “oh zit dat zo” oplevert is de titel van het boek.
Helaas : 2 sterren voor dit boek van Loes.