<<<<
Botsing - Ingrid Oonincx (2011) ****
Erg knap gedaan

Botsing vertelt het verhaal van drie mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Anna, Lisa en Ewoud leiden ieder hun eigen leven, maar al snel wordt duidelijk dat ze ieder hun problemen hebben. Anna heeft last van een onverwerkt trauma uit haar jeugd, waardoor ze vlucht in onenightstands en haar werk als architect.
Lisa lijkt als directeur van een vliegtuigmaatschappij alles voor elkaar te hebben: getrouwd, drie kinderen, mooi huis, goede carrière en geld zat. Ze is echter steeds minder in staat om haar verantwoordelijke baan te combineren met het thuisfront, waardoor ze steeds meer van haar gezin vervreemdt.
Ewoud zit aan de grond. Hij drinkt teveel en ook zijn opvliegende karakter brengt hem in grote problemen omtrent de omgangsregeling met zijn dochtertje. Als hij ook nog wordt ook bedreigd, moet hij noodgedwongen keuzes maken.

Wat opvalt aan Botsing is de eenvoud. Anna, Lisa en Ewoud wisselen elkaar elk hoofdstuk af. Soepel geschreven, met vanaf het begin al meteen een dreigende sfeer, waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. Makkelijk te volgen, met steeds die ene vraag in het achterhoofd: waar kennen deze mensen elkaar van? Naar het einde toe wordt dit tergend langzaam steeds duidelijker. Tot de laatste bladzijden bewaart Oonincx het laatste puzzelstukje.

Erg knap gedaan!