<<<<
De zomergodin - Carol Goodman (2011) ***
Modern sprookje met dubbele bodem

Laat je meeslepen in een modern sprookje. In het stadje Arcadia Falls staat Arcadia, al meer dan tweehonderd jaar een toevluchtsoord  voor schilders, dichters, musici en andere kunstenaars. In de tegenwoordige tijd een artistieke school, waar Meg Rosenthal besluit les te gaan geven in een poging een nieuw leven te beginnen na het plotseling overlijden van haar man. Dochter Sally is een groot tekentalent en gaat haar studie op Arcadia vervolgen.

Wanneer Meg zich meer en meer verdiept in de geschiedenis van Arcadia, begint ze te twijfelen aan de romantiek van deze plek. Wanneer er plotseling ook nog een meisje uit Sally’s jaar wordt vermist, begint de spanning zodanig op te lopen dat het boek moeilijk weg te leggen is. Heidense rituelen, oude verhalen die de huidige gebeurtenissen lijken te raken, overgoten met een modern sausje en de nodige creatieve uitspattingen maken dit boek origineel.
Carol Goodman is een ster in het scheppen van sfeer. Het verhaal ademt mystiek, spanning, romantiek en een soort ouderwetse kneuterigheid uit. Naar het einde toe misschien iets teveel van het goede, maar dat neemt niet weg dat dit sprookje boeit tot het eind. Mede dankzij de moeite die Goodman genomen heeft om de plot te ontvouwen. De vraag is niet óf, maar wíe er nog lang en gelukkig leven…