Terug naar start
Sharon Bolton - Bloedschande (2011) ****

Zit goed in elkaar

Bloedschande is het derde boek van Sharon Bolton. Eerder heeft ze Offerande en Bezwering geschreven. Het boek bestaat uit drie verhaallijnen.
De familie Fletcher is vlak naast het kerkhof komen wonen. De familie heeft drie kinderen, Tom, Joe en Millie. De problemen beginnen als Tom een mysterieus meisje ziet dat zich schuil houdt op het kerkhof.
De kerk naast het kerkhof waar de familie Fletcher woont heeft een nieuwe dominee gekregen, Harry. Ongewone gebeurtenissen in en om de kerk geven hem het gevoel dat hij niet welkom is en dat het dorp een geheim verbergt.
Psychiater Evi behandelt een vrouw die zwaar depressief is door de dood van haar dochtertje, die is omgekomen bij een brand een aantal jaren geleden.

Het verhaal heeft tijd nodig om op gang te komen. Na ongeveer 1/3 van het boek komt het boek op stoom. Het wordt spannend en dan heb je moeite om het boek weg te leggen. Het liefst wil het je het dan in één keer uitlezen.
Het boek zit goed in elkaar. Je leert de personages goed kennen en gaat met hun meeleven.
Bij de ontknoping van het boek komen alle verhaallijnen samen. Dit is knap gedaan. Ook wordt de titel van het boek dan duidelijk.

Dit is weer een boek van Sharon Bolton dat de moeite waard is. Als het verhaal niet zo traag op gang was gekomen, had het boek vijf sterren verdiend.