Banner Danielle Kertzman
Terug naar start
Craig Russell - De kleur van verraad (2007) ***
Laat het volgende boek met Jan Fabel in de hoofdrol maar komen.

Van Craig Russell verschenen eerder Adelaarsbloed en Broeder Grimm. Nu ligt er een nieuwe titel van deze schrijver in de boekhandel getiteld: De kleur van verraad.

In De kleur van verraad is de hoofdrol weer weggelegd voor hoofdinspecteur Jan Fabel.
Milieuactivist Hauser wordt met doorgesneden keel en gescalpeerd gevonden in zijn badkuip. Zijn haardos die rood is geverfd ligt verderop. Een buurman betrapt een vrouw die bezig is de badkamer grondig schoon te maken. De vrouw wordt in hechtenis genomen en verhoord.
Terwijl de politie denkt dat de dader is opgespoord, wordt er een nieuwe moord gepleegd. Ook deze keer is het slachtoffer gescalpeerd. Dit is het begin van een zoektocht naar de echte moordenaar. Tijdens deze zoektocht leidt het spoor naar een zaak uit het verleden. Het gaat om een zaak die verband houdt met de Rote Armee Fraktion (RAF).
In zijn privéleven twijfelt Jan Fabel of hij wil gaan samenwonen met zijn vriendin Susanne. Ook twijfelt hij of hij wel bij de politie moet blijven werken.

De kleur van verraad is geen boek dat je zomaar even uitleest. Het verhaal wordt bevolkt door veel personages. Dit betekent dat je af en toe de draad een beetje kwijt raakt omdat je even niet meer precies weet wie wie is. Het boek vertelt over het politieke klimaat in Duitsland in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Over het algemeen is dit niet mijn ding, maar ik vond het zeker niet storend.
In het boek komen veel Duitse woorden voor en vaak staan ze ook nog schuingedrukt. Dit vond ik wel storend omdat je uit je leesritme wordt gehaald, het bederft een beetje het leesplezier.
Uiteindelijk kan ik toch constateren dat ik De kleur van verraad met plezier heb gelezen. Het eind van het verhaal is redelijk verrassend.
Laat het volgende boek met Jan Fabel in de hoofdrol maar komen.

De kleur van verraad