Terug naar start

Vuurtorenwachter - Camilla Lackberg ***

Een iets minder boek

Na de cliffhanger in Zeemeermin ben ik erg benieuwd naar het nieuwe boek Vuurtorenwachter van Camilla Lackberg.

Na langdurig ziekenverlof is Patrik Hedström weer terug. Hij kan meteen aan de slag met een moordonderzoek. In een flat is een man gevonden die is gedood door een schot in zijn achterhoofd. Het slachtoffer is Mats Sverin. Uit onderzoek blijkt dat Mats onlangs is teruggekeerd vanuit Göteborg naar Fjällbacka. Hij heeft een baan aangenomen als hoofd financiën bij de gemeente. Als hoofd financiën was hij verantwoordelijk voor het toezicht op de financiering van  verbouwing van een oud hotel tot een luxe spa.

Een tweede verhaallijn in het boek gaat over het eiland Graskar ten tijde van 1870. Op dit eiland hebben generaties lang vuurtorenwachters gewoond.

De verhaallijn uit 1870 wisselt zich af met het heden. In Vuurtorenwachter zijn weer alle personages van de partij die we vanuit de vorige boeken kennen. Zoals we van Camilla Lackberg gewend zijn worden alle personages goed uitgewerkt.

Vuurtorenwachter vond ik niet echt een spannend boek. Het was allemaal een beetje voorspelbaar.
Op de een of andere manier pakt dit boek me niet zoals de vorige boeken van Camilla Lackberg. Net als de overige boeken leest het wel weer lekker vlot.
Vuurtorenwachte
r is een iets minder boek van Camilla Lackberg, maar nog steeds een boek om met plezier te lezen.