Banner Danielle Kertzman
Terug naar start
Een schot in de roos - De Waal & Baantjer ***

Een schot in de roos is al weer het vierde boek van De Waal & Baantjer over rechercheur Van Opperdoes en zijn collega Jacob.

In een vuilnisbak in de Jordaan  wordt een mobiele telefoon gevonden. Nadat deze bij de politie is ingeleverd begint deze opeens te rinkelen. Een vrouw verwacht haar zoon aan de lijn te krijgen, maar in plaats daarvan heeft ze rechercheur Van Opperdoes aan de lijn. Ze geeft aan dat haar zoon sinds een paar dagen spoorloos is verdwenen.
Enige tijd later wordt in een verlaten fabriekspand het lichaam van een man gevonden. De man kan niet worden geïdentificeerd, maar hij heeft een briefje met het telefoonnummer van de gevonden telefoon in zijn binnenzak. Is dit dan toch de vermiste zoon?

Een schot in de roos is weer in de bekende stijl geschreven.
Rechercheur Van Opperdoes begint een beetje het verlies van zijn vrouw te verwerken. Over Jacob zijn privé leven wordt er niet zoveel vermeld. In dit boek staat rechercheur Van Opperdoes meer op de voorgrond.
Een schot in de roos heeft iets meer vaart dan de vorige boeken. Daarnaast wordt het praten van rechercheur Van Opperdoes met zijn overleden vrouw gedoseerder toegepast. Het past nu mooi in het verhaal.
Het plot is weer goed uitgewerkt. Alleen kwam de ontknoping niet echt als een verrassing.

Een schot in de roos is een boek om lekker in de zon te lezen en om een paar uurtjes van te genieten.