Twitter Facebook Gastenboek

Op DVD

Verdict Revised (Oskyldigt dömd) **½

Een recensie door Guido Huisintveld

Verdict Revised - (Oskyldigt dömd)

Door: Guido Huisintveld **1/2

Het tweede (en laatste) seizoen van VERDICT REVISED dateert oorspronkelijk uit 2009 en bestaat net als het eerste seizoen uit 12 afleveringen van elk zo’n dikke 40 minuten lang.

Mikael Persbrandt (o.a. bekend uit de serie BECK) speelt de sarcastische brombeer en hoogleraar strafrecht Markus Haglund. Samen met 4 studenten bekijkt hij in elke aflevering een nieuwe rechtszaak, waarbij naar alle waarschijnlijkheid een onschuldig persoon achter de tralies is beland.

Elke aflevering is een afgerond verhaal dat door de korte tijdsduur niet al teveel diepgang heeft. Je zou verwachten dat er veel snelheid in zit om alle informatie binnen die 40 minuten te proppen, maar niets is minder waar. De plot is derhalve vaak flinterdun en een geoefend oog ziet in een vrij vroeg stadium al welke kant het opgaat.

Naast het eenvoudige scenario is de cameravoering ook relatief sober. De acteerprestaties zijn redelijk, maar de vonken schieten niet van je flatscreen. De serie komt over het algemeen vrij luchtig over. Spanning en humor wisselen elkaar goed af. De verbale steekpelletjes tussen de hoogleraar en zijn saaie collega zijn vermakelijk, maar de romantisch bedoelde - en soms komische - momenten tussen de studenten onderling zijn te braaf.

Lumière wordt terecht op handen gedragen vanwege de spannende en prachtige Scandinavische series die ze de afgelopen jaren heeft uitgebracht. THE KILLING, BORGEN, THE BRIDGE, noem maar op. VERDICT REVISED kan zich kwalitatief gezien echter bij lange na niet meten met genoemde series.

Guido Huisintveld. ** 1/2