Twitter Facebook Gastenboek

Vrijkaartjes - Amstelfilm

Poupoupidou.

Binnenkort gaat deze Franse film in première. Wij verloten 3x 2 kaartjes.

Poupoupidou 3 x 2 vrijkaartjes

US meets France, in deze tweede speelfilm van Gérald Hustache-Mathieu. Het is een bekend fenomeen in de VS, films over geïsoleerde dorpen waar een vreemdeling komt om een moord op te lossen. Ook Frankrijk heeft van zulke desolate gebieden, en de regisseur gebruikt dit gegeven voor een film waarin hij verschillende genres mengt en en passant knipoogjes uitdeelt naar Amerikaanse filmmakers als David Lynch en de gebroeders Coen. De hoofdrol in de film is voor de inmiddels behoorlijk ervaren acteur Jean-Paul Rouve, die in de huid kruipt van een schrijver die hoopt inspiratie op te doen na de dood van een lokale ster die geloofde dat ze de reïncarnatie van Marilyn Monroe was.

De synopsis: Hij komt uit Parijs en is een succesvolle misdaadauteur. Zij is het blonde boegbeeld van de 'Belle de Jura' kaas, de ster van heel Oost-Frankrijk, en ervan overtuigd dat ze in een vorig leven Marilyn Monroe was. Wanneer ze elkaar ontmoeten in Mouthe, het koudste dorp van Frankrijk, kampt hij met een writer's block en is zij al dood. "Zelfmoord door een overdosis aan slaapmiddelen", besluit de politie. Maar David Rousseau gelooft het niet. Hij start zelf een onderzoek naar de mooie Candice Lecoeur en is er zeker van inspiratie op te doen voor zijn nieuwe roman. Wanneer Rousseau de waarheid over Candice's verleden en vroegtijdige dood ontdekt, blijkt realiteit nog vreemder dan fictie.

Poupoupidou, met onder anderen Jean-Paul Rouve, Sophie Quinton, Guillaume Gouix, Olivier Rabourdin, Clara Ponsot, Arsinée Khanjian, Eric Ruf, Lyès Salem, Joséphine de Meaux, Ken Samuels, Antoine Chappey, Frédéric Quiring, Nicolas Robin, Milo Hustache-Mathieu, Anne Le Ny.

Poupoupidou draait vanaf 8 september 2011 in Nederland.

O.a. in: Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Rotterdam en andere filmhuizen. De vrijkaartjes zijn overal geldig.

De actie is gesloten, de winnaars zijn bekend:

A. van Noorloos - Sleeuwijk
A. Snijders - Hilversum
R. Kok - Wageningen