WeblogMail Gastenboek

 

Thrillerjaar 2010

Door: Daniëlle Kertzman


2010

 

Thrillerjaar 2010

In 2010 heb ik 55 boeken gelezen. Tussen deze 55 boeken zaten geen hele slechte boeken. De meeste boeken heb ik gewaardeerd met drie sterren en een aantal met vier sterren, maar ik heb dit jaar maar één keer een boek vijf sterren gegeven. Dit boek staat dan ook op nummer 1 van mijn top 10. Verder heb ik één boek dit jaar niet uitgelezen. Dit was Deja Vu van Esther Verhoef. Ik kwam er niet doorheen.

Top 10:
1. Henning Mankell: De gekwelde man
2. Jo Nesbo: Het pantserhart
3. Jean-Christophe Grangé: Godenstemmen
4. Elizabeth George: Lichaam van de dood
5. Camilla Lackberg: Zeemeermin
6. Unni Lindell: Suikerdood
7. Ian Rankin: Interne zaken
8. Jan Costin Wagner: Voor de leeuwen
9. Elena Forbes: Kwaad om kwaad
10. Lars Kepler: Hypnose

Mijn nummer 1 van 2010 stond al een hele tijd vast. Met De gekwelde man is een einde gekomen aan een prachtige reeks rondom Kurt Wallander. Op het einde van De gekwelde man heb ik een traantje weggepinkt. Zonder twijfel het mooiste en beste boek dat ik dit jaar heb gelezen.
Over mijn nummer 2 bestond ook geen twijfel. Ik heb genoten van Het pantserhart van Jo Nesbo.
Bij het doornemen van de boeken die in 2010 heb gelezen, viel het me op dat ik dit jaar weinig boeken van Nederlandse auteurs heb gelezen in vergelijking met andere jaren.

Wat mij dit jaar is opgevallen is dat de boeken steeds dikker worden. Het lijkt wel of boeken tegenwoordig meer dan 400 pagina’s moeten hebben. Helaas worden niet alle boeken hier beter van.

In 2011 verschijnen er weer nieuwe boeken van auteurs die ik graag wil lezen, o.a. Camilla Lackberg, Lieneke Dijkzeul, Sharon Bolton, David Hewson, Arnaldur Indridason en Peter Robinson.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2011 en veel leesplezier met mooie boeken!

Daniëlle